Ojoj, det blir inte alltid som man tänkt sig….. Det började bra med en mil på löpbandet (heja mig) sen ringde sonen och bad mig hämta honom för han hade troligtvis brutit tån! Han hade spelat fotboll med kompisarna på rasten. Så det var bara att åka och hämta, skolsystern tyckte absolut att vi skulle åka till vårdcentralen och kolla upp detta, jag tyckte väl i ärlighetens namn att det va lite onödigt, en tå gör man ju inte så mycket åt men magkänslan sa ändå att det kanske vore bra. Så vi åkte till vårdcentralen och givetvis var jouren stängd, stängde kl 12.00 och vi var där kl 13.00, öppnade igen kl 17.00 Jag tänkte att så länge väntar jag inte och som tur var kunde en doktor titta till tån innan dess men vi fick givetvis vänta en stund….

Väl när vi fick träffa doktorn så trodde han att tån inte var bruten men att den gått ur led så det blev remiss till akuten på NÄL för röntgen. Japp bara att sätta sig i bilen och åka dit. Tån blev röntgad och sedan fortsatte vi att vänta och vänta.

Domen kom efter fem timmar på NÄL, tån var inte ur led den är bruten! Man gipsar inte en bruten tå, den får självläka, så för att göra det bästa möjliga av läkningen skulle läkaren dra tån rätt eller lägga benen rätt i tån, sagt och gjort efter ytterligare lite väntan.

Lite värktabletter och kryckor på det sen fick vi åka hem! Sammanlagd tid som det tog var nästan tio timmar, mycket väntan för en liten tå 😉 Läkaren sa att bästa skon att ha på sig är trätofflor så nu haltar han omkring med trätofflor och kryckorna ”kastade” han ganska så snart, det va för jobbigt att hoppa omkring med dem, haha!